Halı Studio Lune Dq11a Hav Ve Toz Vermez Antibakteriyel Modern Ve Şık Halı

Halı Studio Lune Dq11a Hav Ve Toz Vermez Antibakteriyel Modern Ve Şık Halı

0 Review
Renk: renkli̇

Pierre Cardin Halı, Sizi Yansıtır…






LUNE

Bir ressamın fırça darbelerinden çıkmış gibi tasarlanan  desenler ve canlı renkler, keşfedilmeyi bekliyor...




İhtişamın kusursuz desenlerle ve renklerle birleştiği Pierre Cardin halı ; tasarımından, ipliğine kadar özenle hazırlanmış eşsiz koleksiyonlarını her yıl Türkiye ve tüm dünyada beğeniye sunuyor.



Evinizin tarzı nasıl olursa olsun, Pierre Cardin Halı’da zevkinize göre mutlaka bir halı var.

Her yaşam alanında kendini fark ettirecek zarif modelleriyle Pierre Cardin Halı, şıklığı ve kaliteyi benimseyenlerin doğru tercihi…






Halı Bakım Rehberi









Halınızın daha uzun süre güzelliğini ve dayanıklılığını koruması için aşağıdaki önerilere uyulması çok önemli ve gereklidir.










  1. Halı üzerinde biriken tozların hav iplikleri arasına ve tabana yerleşmesine engel olmak için elektrik süpürgesi ile belli aralıklarda süpürülerek bakım yapılmalıdır.



  2. Süpürme işlemi elektrik süpürgesi ile halının hav ipliklerinin süpürme yönünde ve yavaş hareketlerle yapılmalıdır. Halı temizlik esnasında dövme ve çırpma gibi sert darbelere maruz kalmamalıdır.



  3. Halı temizlenirken fazla su ve şampuan kullanımından kaçınılmalıdır.



  4. Halı kesinlikle yıkanmamalıdır, şampuan ile temizlendikten sonra su ile silinmeli ve acilen kurutulmalıdır.



  5. Halı üzerine dökülen leke yapıcı bir madde anında ve doğru müdahale edilmesi durumunda giderilebilir.



  6. Oluşan leke öncelikle elektrik süpürgesinin yüksek kademesinde emilmeli ve daha sonra az miktarda su ve halı şampuanı ile süpürme yönünde yapılacak hareketlerle temizlenmeli, temizleme işleminden sonra kalan nem elektrik süpürgesi ile veya nem emici bir bez ya da benzer bir malzeme ile( kâğıt mendil vb.) tamponlanarak alınmalıdır.



  7. Leke çıkarma işlemi, leke çıkarmada kullanılacak kimyevi bir madde ile öncelikle halının görünmeyen bir yerinde denenmelidir.



  8. Temizleme işleminin yapıldığı bölgede bulunan hav iplikleri, dik duracak şekilde fırça ile taranmalıdır.



  9. Halı, soba ve benzeri ısı cihazlarından uzak tutulmalıdır.



  10. Direkt olarak gelen güneş ışığı halıya zarar vereceğinden halı böyle bir ortamda uzun süre bırakılmamalıdır.



  11. Taşıma esnasında halının ıslanmasına, sert, sivri ve kesici cisimlerin halıya zarar vermesine imkân verilmemelidir.














Lekelere İlk Yardım










  1. Leke çıkartırken, yol açan maddeyi, kimyasal bir işlem uygulamaksızın halıdan çıkartmak olmalıdır. Halı üzerinde herhangi bir kimyasal madde uygulamasına geçmeden önce olabildiğince leke halıdan emilmelidir.



  2. Lekenin üzerine bastırarak ovmak, lekenin halının içine sinmesine neden olacağı için doğru değildir.



  3. Lekeyi halı şampuanı ile çıkarmaya çalışıyorsanız, şampuanın sadece köpüğünü kullanmanız gerekir. Eğer şampuan veya su kullanırsanız, kirli bir görüntüye sebep olabilirsiniz.



  4. Halının havında ve dokusunda kalıcı bir hasar meydana gelmemesi adına, çamaşır suyu gibi kimyasallarla temizlik yapılmamalı, sadece tavsiye edilen halı temizleme ürünleri kullanılmalıdır.



  5. Lekenin dağılmaması adına, lekeyi dıştan merkeze doğru temizlemek gerekir.



  6. Temizleme işleminin ardından, kuruyan halıda leke yeniden görünür hale gelebilir. Nedeni, lekenin çözünme esnasında kuru olan hav dibine doğru inmesi ve kurumayla birlikte, dipten hav kısmına doğru kuruduğu için, leke yeniden belirebilmektedir. Dolayısıyla leke çıkartma işlemini birkaç kez uygulamanız gerekebilir.





Genel Kullanım Kılavuzu





Halılar için düzenli temizlik şarttır. Bu yapılmadığı takdirde tozlar basılarak halının içine yerleşir.








Halı temizlenirken çırpılmamalı, dövülmemeli, mümkünse elektrikli süpürge ile her gün temizlenmelidir.








Halı yıkanmamalıdır. Halı şampuanı kullanılarak silinmelidir. Mutlaka kullanım talimatına uygun olarak sadece halı şampuanı köpüğü ile temizlik yapılmalı, hiçbir şekilde halı şampuanı suyuyla temizlenmemelidir. Unutulmamalıdır ki, su da halılar için kirletici bir maddedir. Halı, gerekli durumlarda uzman halı temizleyicisine verilmelidir.








Halı temizlendikten sonra kısa sürede kurutulmalı, asla nemli bırakılmamalıdır. Kurutma güneş altında yapılmalıdır ama uzun süre direkt güneş ışığı altında bırakılmamalıdır.








Halı ıslak bırakılırsa küflenmelerden kaynaklı deformeler olabilmektedir.








Halı; deterjan, sert yüzey temizleyicileri, çamaşır suyu, tuz ruhu gibi maddelerden uzak tutulmalıdır.








Genel temizlik için halı şampuanı yeterli olacaktır. Yanlış kullanılan temizlik maddeleri halıya zarar verdiği gibi renklerinde farklılıklar ve renk atmaları olacaktır.








Halı üzerine konan sert cisim ve eşyalar uzun süre aynı yerde bırakılmamalıdır.








İplik cinsi ne olursa olsun halı yüzeyine 50 ˚C üzerindeki su, çay, ütü vb. maddelerden herhangi biri ile temas ettirilmemelidir.








Halının üzerine dökülen sıvı hemen emici bez, kağıt havlu veya vakumlu süpürge ile halıdan emilmeli ve dökülen maddenin cinsine göre leke çıkarma talimatlarımızdaki gibi işlem yapılmalıdır.








Halı üzerinde oluşan lekeler için uzman halı temizleyicisine başvurulmalıdır.








Halıların yüzeyini sivri veya keskin uçlu cisimlerle çizmeyiniz. Çünkü düz duran havların arasına zorlamayla yatan uçlar, halı havının sık olmasından dolayı kendi kendilerine düzelemeyeceklerdir. Bu da uzun sürede halı havlarında deformasyona neden olacaktır.








Birkaç ay içerisinde açma imkânı olan kullanmadığınız halılar arasına naftalin koymanıza gerek yoktur.








Uzun tüylü halıların hav kısmındaki ipliklerde kullanımına bağlı olarak zaman içerisinde hav uçlarında açılmalar ve yatmalar görülebilir.








Ağırlık altında kalan halı, çekilerek çıkartılmak istendiğinde, overlok ve sırt örgüsünün sökülüp yırtılmamasına dikkat edilmelidir.








Taşıma esnasında sert ve sivri cisimlerin halıyı zedelememesine özen gösterilmelidir.





Customer Reviews

Featured Products